Tre Fontane, AquaSplash, Selinunte
in english in italiano
OMGIVNINGAR

Det finns gott om saker att roa sig med i Tre Fontane. Men skulle man känna sig färdig med det finns det gott om alternativ i den närmaste omgivningen. Förutom vattensporter som kitesurfing, surfing och dykning finns det vattennöjesfältet Aquasplash i närheten. Och för den som fått nog av stranden finns kultur och historia också.

Några exempel:
AquaSplash
Den nyaste av AquaSplash parkerna. Massor av vattenlekar i den enorma nöjesparken med pooler, egen strand, rutschkanor med mera. De erbjuder även relax för den som bara vill ha lite avkoppling.

www.acquasplash.net
Antika lämningar
Det finns gott om antika lämningar i området. I närheten ligger Selinunte, Europas största arkeologiska park. Den innehåller lämningar av den antika grekiska staden Selinus med en rad tempel varav ett av den grekiska världens största.
www.selinunte.net

På utflyktsavstånd ligger även Segesta med dess amfiteater.
Best of Sicily - Segesta

Vinlandet
Tre Fontane ligger i Siciliens största vin region, Mazara dalen. Här har producerats vin i årtusenden, både för lokalt behov och för export till resten av Italien och världen.
Det är också härifrån som det berömda Marsala vinet kommer.
Best of Sicily - Wine
Dykning
Det finns många alternativ för den dykintresserade. Till exempel Posidonia Blu erbjuder dykning från nybörjarnivå och uppåt och har även dykningar till arkeologiska lämningar liksom fartygs- och flygplansvrak.

www.posidoniablu.com
Golf
Siciliens milda klimat gör ön till en utmärkt golfdestination året om. Från Tre Fontane är det nära till utsökta Verdura Golf & Spa Sicily.

www.verduraresort.com/golf/ADMM™